Wednesday, 6 June 2012

KEMBALI KE BLOG

Assalamualaikum,... =) kamal da kmbali,..ehehehee.... 
lama kn blog ni x di update, rasenye dlm 5 bulan jgk kot,.. mintak maaf sgt2 la kpd rkn2 blog n pembaca yg duk tggu2 blog ni diconteng ag, bkn xnk update tpi keadaan x mengizinkn,.. Ingatkn masuk sem baru bila da start praktikal aku duk kt rumah lebih byk masa yg aku ada, tapi sebaliknya pulak,..=(

Aku berpraktikal di MME Realty & Management Sdn. Bhd.
sebuah syarikat Bumiputera sepenuhnya yang terlibat dengan perniagaan pembinaan iaitu pusat khidmat kontraktor 'Class A' yg terletak di Kuala Terengganu dan syarikat ini di ketuai oleh Dato’ Hj. Mohd Zafi bin Abdul Razak merupakan pengarah urusan dan juga pemegang saham terbesar syarikat.

Bukan nak membebel psal tmpat aku praktikal kt cni, tapi yela nak la bagitahu kenapa smpai x terupdate blog aku ni,.. Lepas je hari pertama aku lapor diri kt syarikat ni sbagai Practical Student, aku diarahkn oleh ketua bahagian projek kt syarikat ni untuk ke site di Kuala Berang bagi membantu pengurus projek disitu menjaga site kt sana,. Mula-mula dia ckp nk suruh aku ke sana 2 minggu je, maklum la Kuala Terengganu ke Kuala Berang bknnye dekat nk aku ulang alik hari2, mahu tak bengkok pinggan aku,.. Hahahahaha,...  Tapi lepas je 2 minggu aku kt sana, aku dibiarkn still kt sana sampaila tempoh aku berpraktikal tamat,.. 

PEERRRHHHHHHHHHHHHH,.................! 5 bulan beb !! hari2 aku ulang alik dari K.Terengganu ke K.Berang, pergi 50minit, balik 50 minit,.. hampir 2jam perjalanan aku setiap hari sepanjang aku praktikal ni, jumaat je cuti,.. Tipula kalau ckp xletih, letih kt site lagi time ad keje, kt tgh jalan lagi masa aku hbis hmpir 2jam, tapi aku xkisah pom ni semua, aku anggap ni semua cabaran dan pengalaman bagi aku,.. Yang aku nk bgitahu ini la kot punca kenapa blog aku ni x di sentuh spanjang aku praktikal, maklum la pagi2 da kena pergi K.Berang, da nk magrib baru smpai rumah, mlm kompem letih, kdang2 tertido dpn tv, nk berfacebook pom jarang2 n org tersayang pom selalu merajuk ngn aku coz x terlayan,.. Hehehehehehe,... mmg x terkejar la dgn masa, kejab je rasa masa aku habis dlm sehari..


Tapi sesibuk mana pom, perkembangan team kesyangan aku TERENGGANU FA tetap aku ambik tahu, setiap perlawanan yg berlansung di SSINS pd tahun ni hanya satu saja yg aku xpergi iaitu masa TERENGGANU VS JOHOR FC, game masa tu seri 0-0, game lain semua aku pergi turun stadium taw.. Menang, kalah, penyokong mengamuk, boikot ke stadium, pemain tertekan, coach di tukar, DCMJ diminta letak jawatan, semua tu aku ambik tahu cuma mintak maaf la to rkn2 blog n pembaca sb xsempat n xdpt dikongsi tu semua kt blog ni..Tapi aku yakin, peminat2 PENYU semua tahu kn perkembangan semasa team PENYU ni, kt kedai pon pakcik2 sibuk duk ckp sal team Terengganu,.. huhuhuhu,... Yela, lagipon blog ni bukan blog rasmi Terengganu Fa, just saja aku nk kongsi2 info dgan rkan2 blog,,. Banyak benor dh aku duk membebel arini, ahahahahhaha,.. aku rasa cukup kt cni jela kot utk entry kali ni,.. lepas ni insyAllah jumpa lagi,.. =)

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...